Milujeme vysoké spaní
M

Spánek je jedním z důležitých součástí našeho života. Snažíme se tedy vybrat si správnou matraci, rošt, postel a také vybudovat si ideální ložnici, v níž se cítíme dobře. Základem pro zdravý spánek je kromě matrace a roštu právě naše lůžko. Tentokrát se zaměříme na vysoké spaní.

Ilustrační obrázek, zdroj
Ilustrační obrázek, zdroj

Spaní ve výšce může být velmi příjemné. Nesedne však každému. Pokud máme možnost, měli bychom si před koupí patra či zvýšené postele spaní vyzkoušet. Zatímco palanda přináší větší úložný prostor a je vhodné také pro děti, zvýšená postel je výborná pro i pro seniory, kteří se nemusejí namáhavě zvedat z nízkého lůžka.

Americká klasika

Aktuálním trendem ve světě spánku je zvýšené lůžko. Vysoká postel vypadá dobře a navíc dopřeje opravdu kvalitní spánek. Vysoké postele jsou skutečně výborným řešením také pro starší osoby, které mají potíže se zády a s pohybovým aparátem. Z vyššího lůžka se snadno zvednou bez zbytečné bolesti či komplikací. Vysokou postel si můžete nechat vyrobit na míru nebo si vybrat z možností, jež nabízí náš trh.

Patro s pracovnou

Potřebujete-li vytvořit v jedné místnosti ložnici i kancelář, spaní na patře vám ušetří dost prostoru. Klasická palanda vám umožní vytvořit si pod ní útulnou pracovnu. Ideálně slaďte materiál konstrukce postele s psacím stolem a policemi. Patro však vybírejte podle výšky stropů – tam, kde je příliš nízký strop, by se vám mohlo hůře spát. Kromě klasické palandy je také možnost vytvořit vyšší pódium na spaní, do kterého zabudujete výsuvnou pracovní plochu. V minimalistickém interiéru tak vaše pracovna vůbec nepůjde vidět.

Pohovka pod postelí

Ano, i pod postelí může být hlavní relaxační zóna vašeho bytu. Palanda umožňuje umístění pohovky do prostoru pod ní a vy tak nemusíte ani v malém pokoji přijít o svůj obývací pokoj a místo ke sledování televize nebo odpočinku s partnerem. Menší prostory působí velmi hřejivě, je však potřeba dávat pozor, abyste prostor nezničili více detaily. V tomto případě platí, že vzdušnost opticky zvětšuje, proto nechte místnost volně dýchat a zacházejte opatrně s dekoracemi i rozmístěním nábytku.

Palanda pro děti

Kdo rozhodně nejvíce miluje spaní ve výšce, jsou samozřejmě děti. Právě svým ratolestem pomocí palandy zajistíte o mnoho větší plac k hraní. Pod patrovou postelí tak můžete vyrobit bunkr, skrýš, domeček nebo originální posezení pro děti a jejich návštěvy. Palandy pro děti navíc snadno upravíte tématicky podle toho, co mají vaši nejmenší rádi. Pirátská základna nebo princeznovský palác? Stačí si pohrát s fantazíí a děti budou nadšené.

Spaní v patře

Tip: Víte, jak se zbavit stresu?

Skutečné patro namísto postele dokonale rozbije prostor a můžete si ho dovolit tam, kde máte vyšší stropy. Patro si můžete nechat postavit. Výhodou patra je, že pod ním fungujete zcela normálně jako v každé jiné místnosti. Přesto však toto řešení vytváří jedinečné dojmy. Jde o nákladnější variantu postele, nicméně řešení ohromí vás i vaše návštěvy.

Nové články

Podobné články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here