Hlavní výhody a nevýhody plastového pískoviště
H

Pískoviště je pro děti místem, kde mají možnost hrát si, tvořit a popustit uzdu fantazii. Už jen to je důvod, proč nad jeho pořízením z pohledu rodiče přemýšlet. Než se rozhodnete pro pořízení plastového pískoviště, podívejte se, jaké jsou jeho hlavní výhody a nevýhody.

plastove piskoviste

Děti a pískoviště jednoduše patří k sobě. Za ideálních podmínek představuje bezpečné místo, kam mohou rodiče jejich ratolest alespoň na chvilku odložit a z dálky následně sledovat, jak tvoří a baví se. Někdy k radosti stačí pouhý klacek a míček, jindy se hodí bábovičky pro stavění velkého hradu. Udělejte i vy těm nejmenším radost, ale nejdříve zjistěte, zdali je pro vás plastové pískoviště správnou volbou.

Jednoduchá instalace jako hlavní plus

Pohled na návody popisující budování klasického pískoviště ty méně zdatné okamžitě přesvědčí o tom, že plastová varianta jim ušetří nejen čas, ale také mnoho nervů. A skutečně, jedním z hlavních kladů plastového pískoviště je jeho jednoduchá instalace. Prakticky se jedná o plastovou vaničku větších rozměrů, kterou máte možnost snadno přenášet. Jakmile si rozmyslíte, kde má pískoviště být, stačí položit na rovný povrch.

Paradiso Pískoviště Tmavě zelené s víkem Želva
Paradiso Pískoviště Tmavě zelené s víkem Želva

Praktické vychytávky

Některé modely plastových pískovišť jsou promyšleny do posledního detailu. Mezi populární zlepšováky patří například víko, díky kterému máte možnost pískoviště zaklopit a tím ho ochránit například před deštěm. Když už došlo na vodu, je vhodné zmínit také to, že pískoviště lze využít také jako bazének. Pouze ho místo pískem naplníte vodou.

U některých modelů se můžete těšit na opravdu kreativní vzhled. Výjimkou nejsou tvary různých zvířátek (např. želva, pejsek…) a speciální sedací plochy. Jako rodič tak máte jedinečnou šanci připojit se do her vašich dětí a stále u toho sedět pohodlně.

BIBL Brno sro Dětské plastové pískoviště-bazén Sandy
BIBL Brno sro Dětské plastové pískoviště-bazén Sandy

Pozor na nevýhody plastového pískoviště

Vedle všech zmíněných pozitiv je třeba si před nákupem uvědomit i několik nevýhod. V první řadě se jedná o vzhled. Plasty v přírodě nebudou nikdy působit tak dobře, jak to dokáže dřevo. Důležitá je také odolnost, protože slunce a vysoké teploty plastům neprospívají. Počítejte s tím, že za pár let budete muset kvůli opotřebení plastové pískoviště zakoupit znovu.

Asi nejzásadnějším limitem jsou rozměry. Ručně vybudované pískoviště si dokážete vyrobit tak velká, jak jen potřebujete. Plastové verze mají většinou něco málo přes metr na metr. Ve výsledku je tak pouze na vás, jaké parametry pískoviště jsou pro vás rozhodující. Bylo by však spravedlivé upozornit na to, že děti nic jako výdrž materiálu a možnost přenášení neřeší. Pro ty je hlavní mít prostor, kde si mohou v létě hrát.

Nové články

Podobné články

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here