Jedna z nejoblíbenějších aktivit léta, která potěší malé i velké jedlíky – grilování. Grilovací sezóna je v plném proudu a možná i vy přemýšlíte nad tím, že byste si udělali radost novým grilem. S ideálním grilovacím náčiním totiž zažijete ještě lepší gastro chvíle se svými nejbližšími – ať už budete připravovat chutný oběd pro rodinu nebo chystáte barbecue party pro přátele. Jaký z grilů ale vybrat, když existuje hned několik tipů podle přípravy jídla?

Zahradní keramický gril / udírna Kamado 44 cm
Zahradní keramický gril / udírna Kamado 44 cm

Na velikosti záleží

Abyste se při grilování neuhnali, je potřeba vybrat gril podle velikosti. Jak často grilujete a pro kolik osob? Menší gril vám postačí k zahradnímu domku nebo na cesty, kde si občas připravíte něco rychlého k snědku. Jestliže jste ale zvyklí hostit pravidelně celé skupiny svých blízkých, pak raději vyberte takový gril, který poskytuje dostatek prostoru pro přípravu více pokrmů. Některé grily mají i více roštů na grilování, což usnadňuje přípravu jídel třeba na večírku. Který typ hostitele jste vy?

Snadno s elektrickým grilem

Jestliže patříte mezi začátečníky, nebo chcete grilovat na balkóně či terase snadno a jednoduše, pak může být tou správnou volbou elektrický gril. Zapojíte ho kdekoliv, kde je přívod elektřiny. Je nenáročný na obsluhu a vystačí i těm, kteří s grilováním nemají moc zkušeností. Rozvíjejte své schopnosti a začněte randit s grilováním na elektřině.

Multifunkční gril s udírnou AVENBERG VOLCANO BULL
Multifunkční gril s udírnou AVENBERG VOLCANO BULL

Plynové grilování se vším komfortem

Pohodlné a luxusní – takové je letní grilování na plynovém grilu. Zmáčkněte tlačítko a připravte se: grilujete! Nenáročné používání plynových grilů má v oblibě mnoho rodin. Jedna plynová bomba navíc vydrží poměrně dlouho, odpadá tak nutnost neustále nakupovat dřevěné uhlí či brikety. Kromě toho se nemusíte zdržovat jejich rozpalováním. Jedinou nevýhodou může být dostupnost převážně ve větších zahradních velikostech, cena nebo nutnost kontrolovat plynovou bombu a dbát zvýšené bezpečnosti. Co vy na to?

Nejrozšířenější grilování s vůní dřeva

Asi nejoblíbenější stále zůstávají klasické grily, kde grilujete pomocí dřeva, dřevěného uhlí nebo briket. Typická vůně je přesně tím aspektem, díky kterému někteří nesáhnou po elektřině a plynu. Navíc výběr těchto grilů je nejrozmanitější. K dostání jsou otevřená ohniště s trojnožkou a roštem, která umožňují i tradiční opékání špekáčků, nebo uzavřené různě velké grily – od těch kompaktních, vhodných ke kempování, po ty masivní zahradní, které ocení zejména fajnšmekři. Půjdete do toho?

Uzení je nové grilování!

Mysleli jste, že uzení je výsadou kvalifikovaných řezníků a uzenářů? To už dávno neplatí. Vynikající maso z udírny dnes doma vyudíte tak snadno, jako ho ugrilujete. Stačí mít tu správnou zahradní udírnu, a pak už si jen pochutnat na uzeném bůčku, kuřeti či lososovi. Už se vám sbíhají sliny?
Předchozí článekChodníky a chodníčky v zahradě – vyberte ten pravý materiál
Další článekNešlápněte při hledání odkapávače nádobí vedle

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno