4 skvělé výhody krepového povlečení
4

Vyznat se ve světě ložního povlečení může být složité a jednotlivé typy materiálů se mezi sebou výrazně liší. Neváhejte se zorientovat a podívejte na čtveřici výhod, které vám a vašemu spánku přinese krepové povlečení.

XPOSE ® Bavlněné povlečení na dvě lůžka ZINA - fialová 140x200, 70x90
XPOSE ® Bavlněné povlečení na dvě lůžka ZINA – fialová 140×200, 70×90

Krepové povlečení již dávno není žádnou novinkou. O to větším překvapením je, že mnoho lidí vlastně ani netuší, jaké jsou jeho vlastnosti a výhody. V první řadě je důležité vědět, co to krep vlastně je. Toto označení totiž neoznačuje jeden konkrétní materiál, ale úpravu tvořenou střídavě pokřivenými a hladkými pruhy látky. Krepové povlečení tak může být ve výsledku vyrobeno jak ze 100% bavlny, tak z polyesteru a dalších typů tkanin. To se pochopitelně promítá také do ceny a komfortu. Konkrétně dražší bavlna lépe saje a je prodyšná, polyester je lehčí a antialergenní.

1. Drží tvar a nežehlí se

Nebaví vás trávit dlouhé hodiny u žehlícího prkna? Žehlení povlečení je kvůli jeho větším rozměrům vždy zdlouhavé, ale u krepové varianty nic takového nemusíte řešit. Jednoduchá údržba krepového povlečení patří bez diskuze k jeho vůbec největším výhodám. Jakmile ho vyperete a usušíte, je připraveno vám sloužit. Ušetříte tak mnoho času. Zvrásněný povrch ani žehlit nelze. Naopak patří k přirozeným vlastnostem krepu. U krepu navíc nemusíte mít obavy, že by se vám snadno srazil a vy jste ho později nedokázali na peřiny a polštáře navléct. Velmi ochotně drží tvar.

XPOSE ® Francouzské bavlněné povlečení KRISTÝNA EXCLUSIVE - černá 200x220, 70x90
XPOSE ® Francouzské bavlněné povlečení KRISTÝNA EXCLUSIVE – černá 200×220, 70×90

2. Je pohodlné a měkké

Ulehnout do postele a vědět, že vás nikde nic nekouše a neškrábe. To v případě nového povlečení rozhodně není samozřejmost. Výhodou krepu je velmi příjemný povrch. Vysrážené a měkčené povlečení je příjemné na dotek. Mnoho milovníků spánku se navíc shoduje na tom, že krepové povlečení lze používat po celý rok, tedy zcela bez ohledu na roční období. V létě dokáže být lehké a poradí si s potem, v zimě dokáže zahřát a zůstává lehké. Když jste nároční, určitě nepřehlížejte ani to, jakým způsobem je vyřešeno uzavírání. Zipový uzávěr by měl být zakryt kusem látky, to stejné platí v případě knoflíků.

Krepové povlečení Bohdan Francouzské: Povlečení na peřinu s polštářem 2 ks 70 x 90; 200 x 220cm
Krepové povlečení Bohdan Francouzské: Povlečení na peřinu s polštářem 2 ks 70 x 90; 200 x 220cm

3. Cenová dostupnost

Ceny za příjemné povlečení se mohou vyšplhat nepříjemně vysoko. Krepové verze jsou milou výjimkou a nemusíte kvůli nim sahat až tak hluboko do kapsy. To je v kombinaci s dlouhou životností skvělá zpráva pro všechny s omezeným rozpočtem.

4. Je v kurzu

Tip: Víte, jak se zbavit stresu?

Stačí se podívat a rychle pochopíte, že krepové povlečení patří k zajímavým trendům. Dvojnásob to platí pro povlečení s vysokou hmotností materiálu a kvalitním tiskem. Takové totiž vedle hezkého designu dokáže nabídnout barevnou stálost i po letech. Nepřehlížejte pestré motivy a různá zdobení, která se hodí jak do manželské ložnice, tak například do dětského pokoje.

Nové články

Podobné články

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here